Centrum Zdislava

Výlet do Hradce Králové

Rubriky: Centrum Zdislava
/ Hana Pohanková

Léto a teplé počasí pomalu odchází, ale nás stále ještě hřejí myšlenky na výlet, který jsme mohli konečně po dvou letech zrealizovat. Všichni jsme se …

Výlet do Hradce Králové

Léto a teplé počasí pomalu odchází, ale nás stále ještě hřejí myšlenky na výlet, který jsme mohli konečně po dvou letech zrealizovat. Všichni jsme se nemohli dočkat až bude pátek 9.9., den odjezdu za poznáním nových míst.

Naše autobusová cesta vedla nejprve do Oflendy, části obce Mrákotín u Hlinska, kde vznikl podnik Koulier, který se specializuje na tradiční ruční výrobu a malování foukaných skleněných českých vánočních ozdob. Tento zprvu nenápadný a skromný podnik nás překvapil svoji rozmanitostí. Stali jsme se jeho součástí, ozdobili si baňky dle svého výběru, podívali se na celý proces výroby baňky – nahlédli jsme pod ruce zkušených pracovníků foukačů, barvičů, malířů a baličů. Vlastnoručně vyzdobené baňky nám ochotně zabalili. A už se těšíme, až je zase vybalíme a ozdobíme s nimi naše vánoční stromky. Kdo měl chuť a pár penízků navíc, udělal si i radost koupí sklářských výrobků v kamenném obchůdku.

Naše cesta však tímto nekončila, ale vedla do Hradce Králové, kde jsme si v restauraci dali chutné obědové menu. Posilněni a odpočati, jsme se po skupinkách rozprchli objevovat zákoutí tohoto města. Naše kroky vedly náměstím, katedrálou sv. Ducha, nábřežím řeky Labe nebo Botanickou zahradou léčivých rostlin. Většina z nás ještě využila pěkného počasí a poseděla na zahrádce nějaké kavárny či cukrárny. 

Celý den nás provázela dobrá nálada, legrace a chuť objevovat nové věci. Když mrknete na fotky, uvidíte i Vy, že jsme si tento den parádně užili!

 

Centrum Zdislava

566 598 180
Radnická 350
592 31 Nové Město na Moravě
  • Ředitelka: Ing. Mgr. Hana Janů, mobil: 603 486 167
  • Vedoucí služby: Miroslava Horváthová DiS. mobil: 774 615 194
  • :
  • Bankovní spojení: KB Žďár nad Sázavou, č.ú. 215441751/0100

Centrum Zdislava vzniklo roku 1992 z iniciativy manželů Marie a Stanislava Severových. Na začátku se na provozu podílela Diecézní charita Brno a město Nové Město na Moravě. Od roku 1995 Centrum Zdislava přešlo pod Město Nové Město na Moravě a stalo se příspěvkovou organizací, kterou je doposud.Centrum Zdislava